يکشنبه ۲۹ مهر ۱۳۹۷ - October 21 2018
تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۸:۰۹
کد خبر: ۵۱۲۳۷
رییس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخم‌گذار:
رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخم‌گذار استان تهران گفت: در حال حاضر مرغداران با مشکلات فراوانی دست و پنجه نرم می‌کنند، این در حالیست که مرغدارانی که مرغداری خود را بیمه کرده‌اند با پاسخ منفی به دلیل نبود بودجه در بیمه روبرو می‌شوند.
میهن امروز- از یک سال پیش آنفلوآنزا در مرغداری‌ها شیوع پیدا کرد و موجب شد حدود ۲۰ درصد از مرغ‌های تخم‌گذار، معدوم شوند. در کنار آن قیمت نهاده‌های مورد نیاز در مرغداری‌ها در پی افزایش نرخ دلار دستخوش تغییرات ناگهانی شد و همین امر به بحرانی شدن بازار تخم مرغ کمک کرد.

 ازسوی دیگر دولت به جای تنظیم بازار به واردات روی آورده که بر پایه همین مدل تصمیم‌ها قیمت تخم مرغ نسبت به ماه مشابه سال قبل (اردیبهشت ١٣٩٦) ٥٥.٦ درصد افزایش برمی گردد.

تلفات مرغ‌ها به دلیل عدم انجام واکسیناسیون بوده است

ناصر نبی پور رییس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخم‌گذار استان تهران در گفت‌وگو با رویداد۲۴ عامل اصلی گرانی تخم مرغ در جامعه را کمبود عرضه دانست و گفت: با شیوع بیماری‌های تنفسی در مرغداری‌های استان‌هایی مانند تهران، البرز، آذربایجان، قزوین و قم قیمت تخم مرغ افزایش یافته است که تلفات کنونی به دلیل عدم انجام واکسیناسیون در برابر بیماری مورد نظر بوده است.

نبی پور با بیان اینکه واکسیناسیون مرغ در برابر بیماری کنونی تنها در چند کشور صورت می‌گیرد، گفت: بیماری طی سال گذشته منجر به تلفات 14 میلیون مرغ شده است که سازمان دامپزشکی امسال پیش‌بینی کرده بود که مشکلاتی برای مرغداران به وجود خواهد آمد که متاسفانه شرایط مقابله با این بحران از سوی مسئولان ایجاد نشده است.

هزینه تلفات مرغ‌ها از سوی بیمه پرداخت نمی‌شود

او اظهار داشت: در حال حاضر مرغداران با مشکلات فراوانی دست و پنجه نرم می‌کنند و این در حالی است که مرغدارانی که مرغداری خود را بیمه کرده‌اند و برای دریافت خسارت به بیمه مراجعه می‌کنند با پاسخ منفی به دلیل نبود بودجه در بیمه روبرو می‌شوند و از طرفی هم سازمان دامپزشکی برای مقابله با این بحران یار و همکاری ندارد به طوری که حتی بودجه‌ای برای معدوم سازی مرغ‌ها در اختیار آن نیست علاوه بر آن به دلیل نبود بودجه شعاع قرنطینه از سه کیلومتر به یک کیلومتر کاهش یافته و همین مسئله به درگیری مرغداری های بیشتر با بیماری دامن زده است.

واردات تخم مرغ از ترکیه

به گفته نبی پور تعداد مرغ‌های بومی افزایش یافته و به علت بیماری، مرغداری‌ها نیز آلوده شده‌اند لذا برای جلوگیری از کمبود تخم مرغ در بازار اندکی واردات از ترکیه صورت گرفته و این در حالیست که کشورهای همسایه نیز با چنین معضلاتی درگیر هستند.

او در ادامه افزود: قیمت نهاده‌های دامی طی دو ماه اخیر افزایش یافته و هم اکنون با ارز آزاد وارد می‌شود با وجود این، بر قیمت آن به میزان 70 درصد افزوده شده است به طوری که  هر کیلو گرم ذرت 650 تا 700 تومان خریداری می‌شد اما در حال حاضر هر کیلوگرم هزار و 100 تومان خریداری می‌شود.

شیوع بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان مهم ترین دلیل افزایش قیمت 

طبق اعلام بانک مرکزی قیمت تخم مرغ در یک سال اخیر 29.1 درصد افزایش داشت. هر چند شیوع بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان از مهترین دلایل این افزایش قیمت عنوان می‌شود اما، تنها دلیل نیست و عواملی مانند نوسان قیمت نهاده‌های دامی وارداتی و تقاضا نیز تاثیر زیادی در قیمت تخم مرغ داشته است.

قیمت دو نهاده مهم وارداتی کنجاله سویا و ذرت با افزایش قیمت دلار از ابتدای سال 96 تا روزهای پایانی همین سال به ترتیب حدود 800 تومان و 390 تومان رشد داشت.

افزایش قیمت خرید این دو نهاده مهم دامی همراه با افزایش قیمت در سایر بخش ها مانند حقوق کارگری، بهداشت، دارو و درمان و ... موجب می شود در مجموع قیمت تمام شده تولید تخم مرغ در ابتدای سال 97 حداقل 30 درصد رشد داشته باشد. علاوه بر این، خشکسالی کشورهای تامین کننده کنجاله سویا و ذرت از جمله آرژانتین، در کاهش عرضه و تشدید افزایش قیمت این نهاده ها و در نتیجه قیمت تمام شده تخم مرغ در سال 97 نیز تاثیر خواهد داشت.

با این شرایط نباید منتظر کاهش چشمگیر قیمت تخم مرغ بود و به نظر می رسد مسئولین و متولیان این حوزه باید با دیدکارشناسی تر و با در نظر گرفتن تمام عوامل موثر در قیمت تمام شده یک محصول نظر بدهند.

دولت مانع بزرگ صنعت مرغ

دبیر انجمن ملی شرکت‌های زنجیره‌ای تولید گوشت مرغ گفت: صنعت طیور کشور با مشکلات فراوان روبرو و این موجب شده قیمت واقعی تولید هر کیلو گوشت مرغ حدود 10 هزار تومان باشد.

صابری افزود: اکنون مرغداران برای هر کیلو مرغ دو هزار تا دو هزار و 500 تومان از اصل هزینه ضرر می‌دهند.

او با بیان تولیدکنندگان معمولاً با دولت درباره قیمت به تفاهم نمی‌رسند، گفت: اگر اکنون در قیمت عوامل تولید تغییری ایجاد شود در یک هفته باید برای قیمت جدید گوشت مرغ تصمیم‌گیری شود اما این موضوع با فرآیندهایی که در سازمان حمایت از مصرف کننده و تولید کننده وجود دارد پس از شش ماه تعیین و اعلام می‌شود که اثربخشی خود را ندارد.

وی دبیر انجمن ملی شرکت‌های زنجیره‌ای تولید گوشت مرغ افزود: با وجود 27 هزار مرغداری و تولید حدود یک میلیارد و 300 میلیون جوجه در سال و پراکندگی مرغداری‌ها در کشور، دولت چرا از دغدغه قیمت‌گذاری رها نمی‌شود و بر قیمت گذاری این محصول اصرار دارد؟
منبع: رویداد24
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش تصویری